Banepleje

Vi har desværre ingen banemand ansat i Give Tennisklub, og det stiller nogle ekstra krav til medlemmerne før, under og efter spil. Vi har alle ansvaret for, at banerne er i god stand – en god bane giver en god oplevelse.

Før spil
Hvis banen er tør, så skal du sørge for at vande den, inden du går i gang med at spille. Vandingsanlægget er automatisk, og du tænder det på terrassen i hjørnet, hvor grillen står. Der sidder en timer på sytemet – jo varmere det er, des mere tør vil banen være. Jo mere tør den er, des længere tid skal der vandes.

Under spil
Hvis banen bliver tør undervejs, vil det eksempelvis være en god idé at give den fem minutters vanding mellem sættene.

Kommer der huller i banen, skal du altid sørge for at reparere dem. Den hurtige løsning er at stoppe hullet med det grus, der gerne skulle ligge ved siden af og stampe det hårdt og fast sammen med dine sko. Er der større områder med mange ujævnheder, skal du tage en skraber, som du kører let frem og tilbage på gruset omkring hullet, indtil hullet er dækket.

Efter spil
Først skal du skrabe banen, så ujævnhederne udviskes. Dernæst skal du feje banen med den store kost, som hænger bag banen. Du skal feje udefra og arbejde dig rundt ind mod midten af banen. Herefter skal du feje linjerne med den lille kost, der hænger bag banen. Slutteligt skal du tænde for vandingsanlægget på banen, hvis den er det mindste tør.

Øvrige retningslinjer
Du skal spille tennis i tennissko. Løbesko eller andre gummisko med større mønster under bunden ødelægger banerne.

Kontakt de baneansvarlige Tommy Noermark eller Henrik Jensen, hvis du er i tvivl om noget, eller hvis du vil melde om fejl på banerne. Du kan finde deres kontaktinfo på bestyrelsessiden.