10 gode råd til juniorerne

10 gode råd til juniorspillerne i Give Tennisklub

  1. Husk, at du aldrig bliver en rigtigt god tennisspiller, hvis ikke du spiller med dine kammerater udover træningen. Til træningen skal du lære tennis, som du så skal øve igen og igen med dine tenniskammerater i fritiden.
  2. Husk den rigtige ketcherstørrelse. Børn på 7 år skal ikke spille med en voksenketcher, og unge på 17 skal ikke spille med en juniorketcher. Spørg din træner, hvis du er i tvivl, om du har den rigtige ketcher.
  3. Husk altid at have en drikkedunk med, når du skal på tennisbanen. Det er vigtigt at drikke meget vand, når du spiller tennis.
  4. Tennis foregår i træningsdragt eller shorts/t-shirt. Man bevæger sig ikke ordentligt i cowboybukser.
  5. Tennis er også et socialt spil. Det er vigtigt, at du støtter dine kammerater på tennisbanen – både når de laver gode og mindre gode slag.
  6. Kom op på banerne og se Give Tennisklubs førstehold i herrernes elitedivision spille – man kan lære meget af at se tennis på højere niveau.
  7. Deltag i de aktiviteter – både i de sociale og de direkte tennisrelaterede – som klubben afholder.
  8. Tennis skal være sjovt i medgang og modgang – der kommer altid en ny/næste kamp.
  9. Din bane skal altid vandes inden spilstart. Så støver det mindre, mens det også er lettere at stå ordentligt fast på banen.
  10. Husk altid at feje hele banen og alle linjerne, når du har spillet.

Hvilken ketcherstørrelse skal du vælge?
Bemærk, at nedenstående kun er en rettesnor. Har man spillet tennis længe, kan man godt gå op i størrelse ift. angivelserne her.

19″ = 0-5 år = Højde på 89-100 cm
21″ = 5-6 år = Højde på 101-113 cm
23″ = 7-8 år = Højde på 114-126 cm
25″ = 9-10 år = Højde på 127-141 cm
26″ = 11+ år = Højde på 142-160 cm