En begivenhedsrig sæson går på hæld

I dag afholdes det sidste officielle arrangement i Give Tennisklub i denne sæson, når vores juniorer afslutter udendørssæsonen med en gang fodboldgolf mod hinanden og trænerne. Dermed er det også på sin plads at tage et kig i bakspejlet – der har nemlig været godt gang i den i Gryden i år.

Som det er de fleste bekendt, så missede vi lige akkurat slutspillet i KB, og vi fik dermed ikke opfyldt vores ambition om at kunne forsvare vores Danmarksmesterskab fra 2019. Vi er ikke længere forsvarende danmarksmestre, men det til trods fik Give alligevel for tredje år i træk markeret sig som ét af de stærkeste tennishold i Danmark med en femteplads i landets bedste række. 

Listen med forklaringer og forholdsvist uheldige episoder, som kan forklare den lidt skuffende femteplads er lang, men til syvende og sidst må vi konstatere, at vi havde ét point færre end Lyngby og HIK. Da vi har klare ambitioner i Give om som minimum at deltage ved slutspillet hvert år, så er det selvsagt ikke godkendt at ende uden for dét selskab, og der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi ser 2021 som en sæson, hvor den ultimative genoprejsning skal stå. 

2020-sæsonen var uden sammenligning den mest produktive i klubbens historie, og rækken af nye tiltag er derfor længere end nogensinde før, og vigtigst i den sammenhæng er, at listen af frivillige hænder og engagerede GTK’ere har været stigende. 

Vores satsning med mere fokus på juniorerne har kastet både fantastiske børn og forældre af sig, og det tegner yderst positivt, når vi på juniorarbejdet først lige er startet med at få bygget den rigtige tenniskultur op. Næste år bygger vi yderligere på, så flere børn og unge i Give og omegn kan forelske sig i tennis.

Det skal også nævnes, at vores egne juniorer for første gang i år har deltaget som boldbørn ved både turneringer og elitedivisionskampe, og de har sammen med juniorer fra ØBG Silkeborg klaret den opgave til topkarakter.

Anders Grinderslev nåede semifinalen ved DM og havde i det hele taget en sæson, hvor han slog den ene Davis Cup-spiller efter den anden. Benjamin Hannestad, Martin Linnet Killemose, Frederik Løchte Nielsen og Christian Sigsgaard måtte alle forlade banen med et nederlag til Anders i løbet af sæsonen, og derudover var Anders involveret i nogle voldsomme og velspillede dramaer i Gryden. Vi er stolte over, at Anders repræsenterer Give og er sikre på, vi i fællesskab kan løfte overlæggeren yderligere i 2021.

I samarbejde med ØBG Silkeborg afholdt vi i starten af sæsonen B&O Silkeborg/Give/ØBG Invitational, hvor otte af landets absolut bedste spillere deltog i den første sportsbegivenhed på dansk grund efter corona-nedlukningen. Turneringen, som blev vundet af Frederik Løchte Nielsen, var uden tilskuere, men blev transmitteret på Eurosport og Give fik medieomtale i stort set samtlige danske nyhedsmedier kronet med et treminutters-indslag i selveste TV Avisen kl. 21 på DR. Vi har et lignende arrangement i støbeskeen til 2021 – mere herom indenfor den nærmeste fremtid.

Vi afviklede derudover et UTR-stævne med Frisør Morgenhår som sponsor, hvor spillerne ikke betalte det sædvanlige overdrevne gebyr for deltagelse, men til gengæld var der fokus på forplejning og turneringen som en oplevelse for spillerne. Vi tror nemlig på, at gode arrangementer med stemning og liv skaber en langt bedre turneringskultur herhjemme, så flere får lyst til og mulighed for at spille turneringer.

Ud fra samme devise afviklede vi vores første juniorturnering nogensinde, da en masse børn deltog i minitennisstævnet In Sport Open Give. Vi havde en skøn dag i Gryden med de mange børn, og det er utvivlsomt den slags arrangementer vi ønsker at afholde mange flere af fremover. Allerede den 11. oktober afholder vi et lignende stævne med skumbolde i Ikærhallen.

Sommerskolen, sponsoreret af Give Steel og Vejle Kommune, blev en succes med vores dygtige trænere, Sebastian Mikkelsen, Victoria Wiche og Cecilie Wiche ved roret, og så har Andreas Hovesen Pedersen hver onsdag haft 12 øvede motionister til træning – også et helt nyt tiltag i vores tennisklub. 

Vi har igen i år haft en imponerende opbakning fra Give. Give er ganske enkelt noget helt særligt. Den lokale opbakning er stærkere her end noget andet sted, vi kommer. Sponsorer, frivillige, tilskuere, pressen… Vi har for længst smidt mindreværdskomplekserne over at være en lille tennisklub i en lille by, for det er såmænd netop dét, der er vores styrke. Vi kender hinanden, vi interesserer os for hinanden, og vi arbejder for hinanden. Der er en sammenhængskraft i Give, som er uden sidestykke, og vi er uendeligt stolte af, at byen har taget tennis og GTK til sig. Tak, Give!

Banerne i Gryden er stadig åbne for spil så længe vejret tillader det, men aktivitetsniveauet udendørs lukker ned i dag, og derfor er det passende nu, at takke jer alle for at have været med og fulgt med. 

Tak for en fantastisk og begivenhedsrig 2020-grussæson. Vi ses snart igen!

Med sportslige hilsener
Bestyrelsen 
GTK

Skriv et svar