Er slutspilspladsen sikret?

Det er tid til en status her midt i vores anden sæson i landets bedste række, Elitedivisionen.

Målet har fra start været at tilspille os én af de fire pladser i slutspillet, som afvikles i København den 24.-25. august. Her spilles der om DM-medaljer; noget som Give Tennisklub selvsagt aldrig har været i nærheden af tidligere. 

Resultaterne i sæsonens første fire kampe; 5-1 over Gentofte, 6-0 over Skovbakken, 4-2 over KB og 3-4 mod Lyngby har været mere end tilfredsstillende. Mere vil ofte have mere, og vi er naturligvis ærgerlige over nederlaget til Lyngby, som skete med den mindst mulige margin, men primært husker vi at glæde os over, at vi ligger særdeles lunt i svinget til en slutspilsplads.

Så er spørgsmålet, om vi med ni point ned til HIK og HRT allerede nu kan booke billetter til slutspillet. Man kan sagtens være politisk korrekt og snakke om, at bolden er rund, og at kampene først skal spilles, og alt det der er jo rigtigt, men samtidigt må vi erkende, at det vil være en enorm skuffelse, hvis ikke vi som minimum kvalificerer os til slutspillet. 

Derfor har vi også sat os et nyt mål for resten af sæsonen – vi vil vinde puljen, sådan at vi kan vælge, hvem vi vil møde i semifinalen i slutspillet. Det er nemlig sådan, at vinderen af grundspillet bestemmer, hvordan semifinalerne skal se ud, og det kan ende med at betyde alt i det store puslespil for at vinde sølvtøj til GTK.

Stillingen pt. er, at Lyngby fører rækken med 20 point. Vi har 18 point, KB har 17 point og Gentofte har 15 point. Lyngby er eneste ubesejrede klub, og hvis de gør rent bord, så slutter de automatisk som puljevinder, selv om en anden klub skulle have hentet flere point. Det betyder, at ambitionen om at vinde rækken er ude af vores hænder. Vi har brug for, at Lyngby taber én af de sidste tre runder, hvor de både mangler at møde KB og Gentofte. Derudover er det nødvendigt, at vi selv gør rent bord i vores tre sidste kampe, og det bliver på ingen måde så let, som nogle måske skulle tro. 

Nøgternt set har vi haft marginalerne med os indtil videre. Alle fire modstandere i foråret har stillet svagere op mod os end i alle deres andre kampe. Derudover blev KB ramt af skader, da de var i Gryden. Vi kan ikke tillade os at tro, at vi kan køre modstanderne i august over. Vi mangler HRT, HIK og Vi/So, og det er tre gode hold, hvor det da bør bemærkes, at HIK er forsvarende mestre og har én af verdens bedste juniorer, Holger Rune, på holdet. Vi får med andre ord masser af kamp til stregen i de tre sidste runder, men vi er dog så heldige, at to af kampene foregår i Gryden. 10. august mod HRT og 17. august mod HIK.

Ift. afviklingen af vores hidtil to hjemmekampe, så har alt klappet nogenlunde perfekt, hvis vi ser bort fra vejret mod KB (se billedet). Der har været masser af tilskuere forbi anlægget, og det varmede meget at se, hvor mange, der trods gedigent lortevejr mødte op mod KB, og hvor mange der i flere våde timer blev hængende på anlægget i håbet om at få lov at se noget mere tennis. I tilskuere er en meget stor faktor i at få hjulene til at dreje rundt, og I er den primære årsag til, at holdkampene i Gryden er en oplevelse med stemning og begejstring. Vi er meget taknemmelige for opbakningen.

God opbakning til hjemmekampen mod KB til trods for regn, regn og atter regn hele dagen.

Går det, som præsten prædiker, så er Give TK med i slutspillet i weekenden den 24.-25. august, og her er det planen, at vi arrangerer en fælles bustur for de tilskuere, som vil med til København og bakke GTK op. Mere herom senere, men ved du allerede nu, at det er noget for dig, så sæt kryds i kalenderen.

Først er der dog lige et stort arbejde at gøre i de resterende kampe i grundspillet, så i første omgang er der tennis i Gryden den 10. august mod HRT fra Hørsholm, som har den tidligere GTK’er, Henrik Korsgaard, på holdet.

Skriv et svar